Tandläkare Solna

Din tandläkare i Solna

Så får du akut tandläkartid i Solna

Den som någon gång har drabbats av ihållande värk i en tand, vet hur det känns. Det går inte att göra något annat än att hålla för sin molande och värkande tand. Det går inte att tänka på något annat än hur man kan lindra värken som man har i tanden. Så snabbt det bara går, vill man bli av med värken. I vissa fall kan även området kring den värkande tanden bli svullet, då påverkar tandvärken mer än bara nerven kring den, då syns det även att man har ont. Inget känns värre just när detta händer.

Då är en akut tandläkartid guld värd

Tänk dig då att du i den situationen får en akut tandvård. Det är som att bli räddad i sjönöd. Man känner en stor tacksamhet för den tandläkare som har möjlighet att ta emot en tandvårdspatient akut. Och lindringen av tandvärken kan inledas. Den vanligaste orsaken till tandvärk brukar vara att man har fått en inflammerad tandnerv, på grund av att man har fått hål i tänderna, eller att man har fått hål eller sprickor i tidigare tandlagningar, att man kanske har blottade tandhalsar eller sprickor i tänderna. I värsta fall har man fått en infektion i tandköttet eller har en pågående tandlossning. Vissa sjukdomar som till exempel bihåleinflammation eller käkledsinflammation kan ge upphov till värk i ansiktet som kan misstas för tandvärk. Då är en diagnos hos en tandläkare guld värd. Endast då kan man få rätt behandling som kan ta bort smärtan.

Viktigt att besöka tandläkare vid tandvärk

Vikten att gå till en tandläkare vid tandvärk, kan inte nog betonas. Har man värk i tänderna, kring munnen eller i halsen är det alltid bäst att söka upp en tandläkare som kan diagnostisera värken; varifrån kommer den och vad är orsaken till den? Först efter det kan man börja med att behandla den och komma till rätta med värken. I svårare fall av inflammationer kan tandläkaren behöva sätta in en penicillinkur som häver inflammationen. Dessutom kan man då ta tabletter som lindrar smärtan, men de bör inte tas förrän man verkligen kan konstatera varifrån värken kommer och vad som orsakar den.

Så kan du förebygga tandvärk

Genom att regelbundet borsta rent alla tänder – glöm inte att även borsta tungan – kan du hålla munnen ren. Förutom att borsta med en mjuk tandborste och tandkräm med fluor, bör man göra rent mellan tänderna med hjälp av tandtråd och en mellanrumsborste. Andra saker som man kan göra för att stärka sina tänder, är att inte äta mellan målen. Saliven bör få tid att återställas mellan måltiderna. När man äter utsätts tänderna för en försurad miljö i munnen. Borstar man då tänderna med fluor, eller sköljer munnen med fluor, alternativt låter en fluortablett långsamt smälta i munnen, stärker man tändernas försvar mot syra och sådant som fräter på tänderna. Man kan också undvika rökning och snus som inte alls är bra för tänderna. Kolsyrade drycker är inte heller bra, liksom godis och alla slags söta saker som bildar karies i munnen.

Hos oss får du alltid tandvård av högsta kvalitet till bra priser
6 Aug 2019